Een huurder van bedrijfsruimte mag op grond van de wet het bedrijfspand onderverhuren, tenzij hij moest aannemen dat de verhuurder hier redelijke bezwaren tegen heeft. Partijen kunnen van deze bepaling afwijken. Vaak zal in de hoofdhuurovereenkomst een verbod tot onderhuur zijn opgenomen, of zal een bepaling zijn opgenomen dat hiervoor toestemming nodig is van de verhuurder. Deze regel geldt zowel voor de zogenaamde ‘winkelbedrijfsruimte’ als voor overige bedrijfsruimte (kantoren etc.).
Huurbescherming onderhuurder Bij de onderverhuur van bedrijfsruimte komt de onderhuurder geen huurbescherming toe. Indien de hoofdhuurovereenkomst eindigt zal ook de onderhuurder het gehuurde in principe moeten ontruimen en verlaten. Dit kan anders zijn indien er sprake is van zwaarwegende belangen van de onderhuurder die moeten worden meegewogen. Wel zouden onderhuurder en hoofdverhuurder de huur kunnen voortzetten indien beide partijen hiertoe bereid zijn.
Hulp bij (onder)huur & verhuur? Heb je behoefte aan vakkundig juridisch advies is het vastgoed? Roland, onze bouwrecht advocaat, staat voor je klaar om je te voorzien van support.
Mr. R. (Roland) Reumkens Bouwrecht en Arbeidsrecht 030-6881224
Altijd direct contact met een van onze advocaten die u bijstaat in uw zaak.
Directe upload
Je ontvangen verzoekschrift of dagvaarding kun je direct uploaden.
Betaalbaar
Eersteklas kwalitatief juridisch advies tegen een betaalbare prijs.
Persoonlijk
Altijd direct contact met een van onze advocaten die u bijstaat in uw zaak.
Directe upload
Je ontvangen verzoekschrift of
dagvaarding kun je direct uploaden.
Betaalbaar
Eersteklas kwalitatief juridisch advies tegen een betaalbare prijs.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok