Met betrekking tot overige bedrijfsruimte geldt er geen specifieke regeling en zijn de algemene bepalingen voor huurovereenkomsten van toepassing. Partijen kunnen onderling zelf bepalen voor welke duur zij een huurovereenkomst sluiten en dus of deze voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd gesloten wordt.
Bij overige bedrijfsruimte geniet de huurder geen huurbescherming. De huurder geniet wel ontruimingsbescherming in het geval dat de huurovereenkomst wordt opgezegd door de verhuurder. Zo heeft de huurder na het einde van de huurovereenkomst wettelijk nog twee maanden de tijd om te ontruimen. De huurder kan binnen die twee maanden de rechter verzoeken om de ontruimingstermijn te verlengen met één jaar. In totaal kan er drie keer verlengd worden met telkens één jaar. De huurder kan dus in totaal drie jaar lang in het gehuurde blijven.
Beëindiging van de overeenkomst
Met betrekking tot de opzegging gelden geen specifieke regels. Er geldt dus ook geen wettelijke opzegtermijn. Zowel verhuurder als huurder kunnen de overeenkomst opzeggen tegen het einde van de periode. Partijen kunnen in de huurovereenkomst een opzegtermijn overeenkomen. Indien er geen opzegtermijn in de huurovereenkomst is opgenomen geldt voor beide partijen een standaard opzegtermijn van minimaal één maand.
Hulp bij (onder)huur & verhuur?
Heb je behoefte aan vakkundig juridisch advies is het vastgoed?
Roland, onze bouwrecht advocaat, staat voor je klaar om je te voorzien van support.
Zakelijk en privé
Altijd direct contact met een van onze advocaten die u bijstaat in uw zaak.
Eersteklas kwalitatief juridisch advies tegen een betaalbare prijs.